Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Son haberler

latest

Mucize Doktor İncelemesi - Murat Soner yorumu

Mucize Doktor dizisi ile ilgili, daha önce sadece fragmandan yola çıkarak 1 kez konusundan, 1 kez de reytinglerinden kısa kısa bahsetmişti...



Mucize Doktor dizisi ile ilgili, daha önce sadece fragmandan yola çıkarak 1 kez konusundan, 1 kez de reytinglerinden kısa kısa bahsetmiştim. Ama bir inceleme videosu da gelsin isteği çok olunca, şu ciğer soğumadan bir video şart oldu. Hani şu Starbucks pipetiyle polis Doblo'su üzerinde açılan.

Ne demiştim bu dizi daha hiç yayınlanmadan önce, diğer dizilerden daha farklı ve en azından Otizm için farkındalık yaratması adına izlenmeli demiştim ki hala aynı fikirdeyim. Çünkü memleketçe bir şeyi daha bir diziden öğreniyoruz. Otizm ve savant sendromu nedir, onu öğreniyoruz, onlar da eğer destek ve yeterli eğitim görebilirlerse, bir çok şeyi başarabilirler onu öğreniyoruz en önemlisi.

Daha önceki videoyu ve diziyi seyretmeyenler için yine konuyu özet geçelim. Dizide savant sendromu olan ve bu nedenle de tıp konusunda çok üst düzey bir bilgiye sahip olan otizmli Ali Vefa'nın, bir hastanede asistan doktor olarak işe başlamasıyla gelişen olaylar konu alınıyor. Yani... Töre, ağa, mafya? Yok... erkeğin gölgesinde ezilmiş kadın? Yok.. Kadına çimdik de mi yok? Bunlar zaten bi doktor dizisinden beklenen şeyler değil, tabi ki yok.

Hastaların ve hasta yakınlarının hikayeleri de var, doktorların işinin ne kadar zor olduğunu gösteren hikayeler de, bir otizimlinin iç dünyasına yolculuk da.

Buraya kadar her şey çok güzel. Mucize Doktor'da İlk 2 bölüm, heh işte böyleeee derken... Welcome to Turkey...

*Kafe Medya ile tanıtım için tıklayın!

Hiç yorum yok

Yorum yapmanızı çok istiyoruz..:)