Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Son haberler

latest

Evsiz olmak: Sokakta yaşamak

İnsanlar neden ve nasıl evsiz kalıp, sokaklarda yaşamaya başlar? 62 yaşındaki Alaattin Arslan, hayatının önemli bir kısmını sokaklarda y...



İnsanlar neden ve nasıl evsiz kalıp, sokaklarda yaşamaya başlar?

62 yaşındaki Alaattin Arslan, hayatının önemli bir kısmını sokaklarda yaşayarak geçirmiş. Arslan'ı kendi tabiri ile 'sokaklara atan' neden ise ergenlik döneminde aile içinde yaşadığı bir olay olmuş.

Kütahya, Eskişehir gibi şehirlerde sokaklarda sabahlayan Arslan, İstanbul'a gelerek farklı semtlerde diğer evsiz insanlar ile yaşamaya başlamış. Toplumun sokakta yaşayan insanlara karşı ön yargıları olduğunu belirten Arslan'a göre herkes kendisini bir anlığına bile olsa sokakta bulabilir. Arslan’ın şair bir kimliği de var. Sokaklarda yaşadıklarını şiirler ile buluşturan evsiz adam, şiirlerinde sık sık bu önyargılara yer veriyor.

Sokakta yaşamanın en büyük dezavantajlarından bir tanesinin tehlikeler olduğunu söyleyen Arslan, evsiz olmanın sağlık problemlerini de beraberinde getirdiğini belirtiyor. Evsiz insanların, belediyelerin aşevleri, yardımsever vatandaşların desteği ve "Çorbada Tuzun Olsun" gibi dernekler ile günlük yemek ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Arslan, son olarak evsizlerin toplumdan empati beklediğini paylaşıyor.

*Kafe Medya ile tanıtım için tıklayın!

Hiç yorum yok

Yorum yapmanızı çok istiyoruz..:)