Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Son haberler

latest

Hamilelikte Masaj Faydalı mı, Zararlı mı?

Masaj anne karnındaki bebeğe iyi gelir mi, hamilelikte masaj nasıl olmalı, cevaplarını masaj terapisti Fatih Şentürk veriyor. Masaj konu...



Masaj anne karnındaki bebeğe iyi gelir mi, hamilelikte masaj nasıl olmalı, cevaplarını masaj terapisti Fatih Şentürk veriyor.

Masaj konusunda dikkat edilmesi gereken belirli dönemler vardır. Hamilelikte bunlardan biridir, evet hamileler masaj alabilirler. Fakat bu hamileliğin evresine göre değişir ve nasıl devam ettiğiyle bağlantılıdır. Yani herhangi bir şikayetiniz yoksa sağlıklı bir gebelik geçiriyorsanız, masajın sağaltıcı etkisinden yararlanabilirsiniz ve yararlanmalısınızdır. Çünkü hamilelik bedende çok ciddi değişimlerin olduğu bir dönem.

Özellikle bel, sırt, omuz, kalça bölgesinde çok ciddi basıların ve yükün oluştuğu bir dönem, damarlarınızın genişlediği bir dönem ve vücudunuzun ödem yapmaya meyilli olduğu bir dönem. İşte bu noktada masaj size yardımcı olabilir. Bir takım pozisyonlar var, söz gelimi 6. aydaysanız yan yatabilirsiniz, masaj aldığınız kişi sizi yan yatırabilir. Özellikle sırtınıza ve bacaklarınıza çalışır. Özellikle hamilelikte çok etkilidir. Ayak, el, kafa masajı çok idealdir. Bunu eşlerde aslnda öğrenip, biraz ilgilenip eşlerine uygulayabilirler. Ama profesyonel ellerden alacağınız hamilelik masajı ile hamilelik sürecinde yaşadığınız sıkıntılardan bir nebze olsun kurtulabilirsiniz.

*Kafe Medya ile tanıtım için tıklayın!

Hiç yorum yok

Yorum yapmanızı çok istiyoruz..:)